Facebook Twitter Instagram
    szombat, december 6
    • Impresszum
    • Médiaajánló
    • Adatvédelmi tájékoztató
    Facebook YouTube
    Dorogi-medence Regionális Hírportál
    • Kezdőlap
    • Hírek

      Az idei évben több mint 16 ezer emberhez jutott el a tűzmegelőzés üzenete

      2025-12-06

      Legyőzte a Dunaújvárost a Dág

      2025-12-06

      100 millió forintos támogatás humán fejlesztésekre Lábatlanon és Süttőn

      2025-12-06

      Fotópályázat díjátadót tartottak Bajnán – Mónos Erika lett az év legjobb fotósa

      2025-12-06

      105 éves a Sárisápi Bányász Fúvószenekar

      2025-12-06
    • Települések hírei
      • Dorog
      • Esztergom
      • Esztergom-kertváros
      • Tát
      • Nyergesújfalu
      • Tokod
      • Tokodaltáró
      • Csolnok
      • Leányvár
      • Kesztölc
      • Piliscsév
    • Heti Novella
    • Mesélő tájak és formák
    • Közérdekű
    Dorogi-medence Regionális Hírportál
    Ön itt van:Kezdőlap » Paradicsom passzírozó, a konyhai eszköz, ami megkönnyíti az életed
    Hírek

    Paradicsom passzírozó, a konyhai eszköz, ami megkönnyíti az életed

    dorogimedence.huÁltala: dorogimedence.hu2024-08-15Nincs hozzászólás3 perc olvasás
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
    Megosztás
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest E-mail

    A paradicsom passzírozó egy nélkülözhetetlen konyhai eszköz mindazok számára, akik szeretnék házilag elkészíteni a legfinomabb paradicsomszószokat, püréket és leveseket. Ezzel az egyszerű, de hatékony eszközzel könnyedén elválaszthatod a paradicsom héját és magjait a húsától, így sima, selymes textúrát érhetsz el.

    A paradicsom passzírozóval a konyhai munka egyszerűbbé és élvezetesebbé válik, így érdemes beszerezni egyet minden háztartásba. A kézi és elektromos változatok között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A frissen passzírozott paradicsom garantálja az ízletes és egészséges ételek alapját, miközben gazdaságos és környezetbarát megoldást kínál.

    Miért érdemes beszerezni egy paradicsom passzírozót?

    Manapság egyre többen fordulnak a házi előállítású élelmiszerek felé. Ha te is közéjük tartozol, eláruljuk, miért jó, ha van egy paradicsom passzírozó a háznál!

    1. Friss és természetes élelmiszereket ehetsz!

    A házilag készített paradicsomszószok és pürék garantáltan frissek és mentesek a mesterséges adalékanyagoktól, ízük összehasonlíthatatlanul jobb, mint a konzerv vagy előre csomagolt változatoké. Egy paradicsom passzírozó segítségével könnyedén feldolgozhatod a friss paradicsomokat, így egészséges és ízletes alapanyagokat használhatsz a főzéshez. 

    1. Spórolhatsz!

    A saját készítésű paradicsomszószok olcsóbbak lehetnek, mint a bolti változatok. Ráadásul, ha saját termésű paradicsomot használsz, tovább csökkentheted a költségeidet. A nagyobb mennyiségben passzírozott paradicsomot érdemes tartósítani. Befőzve és üvegekbe töltve a kamra polcán tarthatod, vagy is lefagyaszthatod.

    1. Nem csak paradicsom passzírozására használhatod!

    A paradicsom passzírozó nemcsak paradicsomhoz használható, hanem más gyümölcsök és zöldségek feldolgozására is alkalmas. Készíthetsz vele például gyümölcsleveket, lekvárokat és zöldségpüréket is.

    Többféle paradicsom passzírozó kapható

    Ha akarod, erősítheted a karizmod a tekeréssel, hiszen a mechanikus működésű eszközök esetében egy kar forgatásával érheted el a kívánt eredményt. A kézi passzírozók egyszerű felépítésűek és könnyen használhatók, ideálisak kisebb mennyiségek feldolgozásához. Az elektromos változatok gyorsabbak és kevesebb fizikai erőfeszítést igényelnek. Nagyobb mennyiségek feldolgozására is alkalmasak, ami különösen hasznos lehet, ha sok paradicsomot kell passzíroznod. Vannak olyan passzírozók is, amelyek többféle cserélhető tartozékkal rendelkeznek, így különböző gyümölcsök és zöldségek feldolgozására is használhatók.

    Hogyan kell használni a paradicsom passzírozót?

    Szerencsére a paradicsom passzírozó használata nem igényel komolyabb előképzettséget, mindössze négy egyszerű lépésre van szükség ahhoz, hogy remekelj a konyhában. 

    Mosd meg alaposan a paradicsomokat, majd vágd őket kisebb darabokra. Ha nagyobb mennyiséget dolgozol fel, érdemes lehet a paradicsomokat előzetesen blansírozni, hogy könnyebben eltávolíthasd a héjukat. Válassz érett paradicsomot, ezek könnyebben passzírozhatók és több levet adnak. 

    Helyezd a paradicsomdarabokat a passzírozóba, majd kezd el forgatni a karját, vagy kapcsold be a gépet. A passzírozó finom hálóján keresztül csak a paradicsom húsát nyomd át, miközben a héjak és a magok fennakadnak.

    A kinyert paradicsomhúst egy tálba vagy edénybe gyűjtsd össze. Az így nyert püré vagy szósz máris felhasználható főzéshez, vagy tovább ízesíthető és fűszerezhető.

    A passzírozás befejeztével tisztítsd meg az eszközt. A legtöbb paradicsom passzírozó szétszerelhető, így minden része elmosható.

    Képek forrása: mikonyhank.hu

    paradicsom passzírozó
    Megosztás. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
    Előző cikkForgalomra veszélyes fákat vágnak ki a Dobogókői úton
    Következő cikk Az ünnepi, hosszú hétvégén változik a közlekedési rend a MÁV-VOLÁN-csoportnál
    dorogimedence.hu

    Kapcsolódó bejegyzések

    Az idei évben több mint 16 ezer emberhez jutott el a tűzmegelőzés üzenete

    2025-12-06

    Legyőzte a Dunaújvárost a Dág

    2025-12-06

    100 millió forintos támogatás humán fejlesztésekre Lábatlanon és Süttőn

    2025-12-06

    A hozzászólások le vannak zárva.

    Richter Gedeon Nyrt.
    Styevola és Fia Kft.
    Copyright © 2025. Designed by ThemeSphere.
    • Dorogi-medencéről
    • Kezdőlap
    • Impresszum
    • Médiaajánló
    • Adatvédelmi tájékoztató

    Írja be a keresendő szót és nyomja meg az Enter billentyűt. Mégsem: Esc.

    Kedves Felhasználó! Tájékoztatjuk, hogy a hírportál felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat, illetve az adatvédelmi tájékoztatónkat tudomásul veszi.Elfogadom Elutasítom Bővebben
    Adatvédelmi tájékoztató

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
    Non-necessary
    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
    SAVE & ACCEPT