Hírek

Elhanyagolt szőlő aljnövényzete égett Kesztölcön

Az elmúlt hetekben ütemesen nőtt a szabadtéri tűzesetek száma vármegyénkben is. A fokozottan tűzveszélyes időszakban a szokásosnál is nagyobb elővigyázatossággal használjunk nyílt lángot.

Elhanyagolt szőlő aljnövényzete égett egy hektárnyi területen augusztus 13-án, kedden kora este Kesztölcön, az Esztergomi utcában. A tűzeset következtében a területen található közel tíz négyzetméteres szerszámtároló is teljes terjedelmében égett. A helyszínre riasztott esztergomi hivatásos és kesztölci önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendővel, valamint egy munkagép segítségével a tüzet körülhatárolták és eloltották. 

Tűzgyújtási tilalom ellenére szaporodnak a szabadtéri tüzesetek. Fontos, hogy tudatosítsuk, ilyen aszályos időszakban mennyivel veszélyesebb akár egy szikra is. A vegetáció szárazsága fokozottan tűzveszélyessé tesz minden nyílt láng használatot. Leggyakrabban növényi hulladékégetésnek induló tüzek terjednek tovább, de gyakoriak az eldobott parázsló cigaretták által kialakuló tűzesetek is. Figyeljünk oda, hogy elkerüljük a bajt!

Borítókép, forrás: Katasztrófavédelem

Megosztás