Dorog

Edzőtáboroztak dorogi karatékák

A tanév végével sem pihentek a dorogi karatésok.

A Kyo Team Branch velencei nyári edzőtáborában Sensei Illés Tibor meghívta Shihan Katsuhito Gorai-t, az IKO Nemzetközi Részlegének igazgatóját, a világszervezet egyik vezető instruktorát. A júliusi forró szombati napon 10 karatéka mélyítette el tudását itt és gyakorolt a nyári vizsgára. Az elhivatott karatékák autentikus betekintést kaptak a bázis technikák miértjébe és átélhették, ahogy Shihan Gorai megtölti karatéval a Csuka Csarnokot.

Sensei Halász Vivien szervezésében idén 2 turnusban zajlott az IKO Hokusei Shibu (Halász Branch) nyári edzőtábora Balatonon, ahol mindkét turnusban szép számmal képviselték a dorogi dojot. Az első turnusban 16 fő, a másodikban 13 fő vett részt.

Az első turnusba a kisebbeket várták, akik a kemény edzések mellett strandoltak, vízibicikliztek, a vizsga utáni csütörtök este pedig just dance partival zárták a heti munkát, pénteken pedig átvették a sikeres vizsgáért járó okleveleket, és egy csapatversennyel búcsúztak.

A második turnusra elfogadta a meghívást Shihan Wakiuchi Tsutomo Messinaban élő mester, aki Sosaj Masutatsu Oyama bentlakásos tanítványa (uchi deshi) volt. Intenzív, a kihon (bázis technikák) elmélyítését, értelmezésük feltárását célzó edzésekben egyik turnus sem volt híján. A táborokat hagyományosan egy szellemet és fizikumot próbára tevő övvizsga zárta, amelyeken a dorogi karatékák mind kiválóan teljesítettek. A magasöves vizsgák első lépcsőfoka a töréstechnika volt, ahol cseréptörésre került sor.

Eredmények:

  • Kovács János 2. dan (fekete öv)
  • Tamási Kristóf 2. dan (fekete öv)
  • Mátyás Gergő 1. kyu (barna öv)
  • Bauer Botond 2. kyu (barna öv)

A dorogi magasövesek mellett a kisebbek is sikeresen teljesítették a vizsgát, gratulálunk mindannyiuknak az egész éves kitartó munkájukért, és az elért eredményekért!

Kis pihenő után augusztus második felében elkezdik a felkészülést az októberi katowicei Európa bajnokságra és a jövő nyári fekete öves vizsgákra is, továbbá szeptember 2-től a megszokott rendben.

Fotók, forrás: Dorogi AC

Megosztás