Hírek

Rendőrkézen a kifosztó

A nyomozók őrizetbe vettek egy nyergesújfalui lakost, aki egy alvó férfit, illetve egy védekezésre képtelen, idős nőt szemelt ki arra, hogy elvegye az értékeiket.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság kifosztás és lopás miatt folytat eljárást egy 41 éves férfi ellen, aki augusztus 2-án hajnalban az esztergomi vasútállomás utasvárójában belenyúlt egy alvó férfi nadrágzsebébe, hogy kivegye mobiltelefonját. A sértett észrevette ezt, majd hangosan rászólt az elkövetőre, és ezzel megakadályozta a lopást. Ezután az elkövető egy kitalált történettel elkérte a telefont, és J. István az önkéntes átadás után a telefonnal távozott.

Öt nappal később egy esztergomi társasháznál szemelte ki újabb áldozatát, egy rollátorral közlekedő idős asszonyt. J. István pénzt kért tőle, de a nő elutasította. Ezt követően a férfi megfogta a társasház ajtaját, hogy segítsen a nőnek. Ehelyett azonban a járást segítő kocsiban lévő táskára kapott rá. A sértett meglátta ezt, és bár megakadályozta, hogy elvigye, azonban elesett, melynek következtében megsérült.

A rendőrök széles körű adatgyűjtéssel azonosították a feltételezett elkövetőt, és augusztus 8-án elfogták. Az Esztergomi Rendőrkapitányság lopás és kifosztás miatt bűnügyi őrizetbe vette a 41 éves J. Istvánt, aki kihallgatásán ezeken kívül beismert még egy lopást, egy gépjárműből is vitt el értékeket. A nyomozók vizsgálják, hogy gyanúsítható-e további bűncselekményekkel.

Forrás: police.hu

Megosztás