Esztergom

Esztergomi horgász sikerek

A MOHOSZ a napokban rendezte meg országos versenyét, ahol tagszövetségek ifjúsági horgászviadalainak legjobbjai vettek részt. Megyénket két fiatal képviselte, Troll Máté harmadik helyet ért el, Kugler Vince a hatodik helyen zárta a versenyt. Mindketten az esztergomi Vasas Horgász Egyesületben tanulják a horgászat alapjait.

A MOHOSZ 46. Országos Ifjúsági Horgásztáborában, Baján, a Sugovica partján 38 ifjúsági horgász mérte össze tudását négy különböző versenyszámban (halfogás, célba dobás, szerelékkészítés és elmélet).

A szabadidős programok között vízitúra, kirándulás, előadások szerepeltek, a fiatalok szemétszedésben is versenyeztek, ami nem csak játék volt, de közösen tettek a tisztább környezetért.

A táborban Osvald Zsolt, a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének ügyvezető elnöke is előadást tartott a környezetvédelemről és a fenntarthatóságról beszélt a horgászat szemszögéből. Előadásának mottója a következő volt: úgy éld a jelenedet, hogy semmivel ne kockáztasd a jövődet!

Borítókép: az országos döntő győztesei, balról a második Troll Máté, az ötödik Kugler Vince.

Megosztás