Heti Novella

Ütötte-rúgta és fojtogatta élettársát

Felfüggesztett szabadságvesztést szabhatnak ki azzal a férfivel szemben, aki gyógyszer hatása alatt összeveszett élettársával, majd durván bántalmazta a nőt.

A vádirat szerint a férfi 2023. augusztus 14-én 23 óra körüli időben egy, az Esztergomi Járásban lévő községben nagyobb mennyiségű gyógyszert vett be, melytől felfokozott, agresszív állapotba került, és összeveszett az élettársával. Ezt követően az elkövető fojtogatta, ütlegelte, rugdalta a nőt, akit még egy seprűnyéllel is megütött. A férfi a bántalmazása elől az utcára menekülő sértett után ment, hajánál fogva a földre rántotta és tovább bántalmazta, majd visszaküldte a házba. A nő a házba visszatérve segítséget tudott kérni a férfi hozzátartozóitól, akik értesítették a rendőrséget.

A sértettnek az elkövető elhúzódó és durva bántalmazása következtében testszerte számos sérülése keletkezett, melyek 8 napon belül gyógyultak, a bántalmazás azonban alkalmas volt súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására.

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekményt beismerő, büntetlen eléletű férfival szemben az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás nélkül végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés szabjon ki.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség
Borítókép: illusztráció