Hírek

Ittasan vezettek, elítélték őket

Az Esztergomi Járási Ügyészség négy ügyben gyorsított eljárásban állította az Esztergomi Járásbíróság elé az ittas járművezetés elkövetőit. A bíróság ítéleteit az ügyész, elkövetők, védők tudomásul vették, így mindegyik jogerőssé vált.

Az egyik ügyben a férfi 2024. június 5-én délben Esztergom lakott területén, a Visegrádi úton a Földműves utca irányából vezette közepes fokú ittas állapotban a személygépkocsit, amelyben egy utast is szállított. Az ügyészség indítványára a bíróság a büntetett előéletű férfit 375.000 pénzbüntetésre és 1 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A második ügyben az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező, büntetlen férfi 2024. június 4-én délután Esztergom-Kertvárosban, a 117-es úton enyhe fokú ittas állapotban vezette a személygépkocsit. Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 360.000 pénzbüntetésre és 1 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A harmadik ügyben a férfit a bíróság 2022-ben eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt 1 év-végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Ennek ellenére az elkövető 2024. június 15. napján 19 óra 50 perckor Esztergomban, a Bánomi úton közepes fokú ittas állapotban vezette a tulajdonát képező segédmotoros-kerékpárt. Az ügyészség indítványára a bíróság a büntetett előéletű férfit 90 nap elzárásra és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A negyedik ügyben a büntetlen nő 2024. június 17-én délelőtt Esztergom lakott területén, a Bánomi úton a Basa út kereszteződésénél közepes fokú ittas állapotban vezette a személygépkocsit. Az ügyészség indítványára a bíróság a nőt 300.000 Ft pénzbüntetésre és 1 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség