Hírek

Ütötte-verte az esztergomi vasútállomáson

Börtönbüntetést szabhatnak ki azzal a férfivel szemben, aki egy másik hajléktalan férfit bántalmazott az esztergomi vasútállomás váróteremben. Az elkövető korábban már emberölés miatt ült 10 évet.

A vádirat szerint az ittas elkövető és sértett 2023. december 29-én az esztergomi vasútállomás várótermében tartózkodtak. Az elkövető a sértettet többször megpofozta, arcához közel hajolva ordított vele, sapkáját, haját rángatta, fejét ütötte, öklét összeszorítva fenyegette. A sértett végig hárított, nem ütött vissza, fejét lehajtotta, próbálta kikerülni a támadót, másik padra ült, vagy arrébb ment, hogy minél távolabb tartsa magától a férfit. Ennek ellenére az elkövető folytatta az erőszakos, támadó magatartását, ezért sértett egy konyhai kiskést vett elő azért, hogy ezzel tartsa magától távol az elkövetőt. A sértett a kést maga előtt tartotta, amikor az elkövető újra rátámadt. Ekkor az elkövető a földre rántotta és leszorította sértettet. 

Az elkövetőt a bíróság 2013-ban emberölés bűntette miatt 12 év fegyházra ítélte, amelyből 2023. július 8-án szabadult.

A garázdaság vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a visszaeső férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltás ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség