Hírek

Lopás céljából utaztak Szlovéniába

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a két férfivel szemben, akik külföldre utaztak lopni.

A vádirat szerint két férfi a Szlovén Köztársaságba utazott azért, hogy ott bűncselekmény révén pénzt szerezzenek. A sértett nő 2018. június 9-én Vojnik településen a temető előtt lezáratlanul hagyta az autóját. Az egyik férfi az autóból ellopta a nő bevásárló táskáját, a benne lévő két pénztárcával, miközben társa figyeléssel biztosította a cselekményt. Az egyik pénztárcában voltak a sértett személyes iratai, bankkártyái, készpénze. A lopás elkövetési értéke 300 €, amely az ekkori árfolyam szerint átszámítva 96.000 forintnak felel meg.

Ezután az elkövetők a településen egy bankautomatához mentek. A sértett bankkártyája és mellette egy cetlin elhelyezett PIN-kód segítségével az egyik férfi 150 €-t vett le a sértett bankszámlájáról, amely az ekkor érvényben lévő árfolyam szerint átszámítva 48.000 forintnak felel meg. A másik férfi itt is figyeléssel biztosította társa cselekményét.

Az egyik férfi többszörös és különös visszaesőnek, a bűnsegéd társa különös visszaesőnek minősülő bűnismétlő.

A szlovén hatóságok által elindított büntetőeljárást átvette Magyarország Legfőbb Ügyészsége. A lopás bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban mindkét elkövetővel szemben börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és fejenként 72.000 Ft vagyonelkobzásra tett indítványt.

A szlovéniai pénzintézet biztonsági kamerája által készített felvételen az látszik, hogy az egyik elkövető pénzt vesz fel a sértett bankkártyájáról:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség