Hírek

Tanácskoztak a felzárkóztatásért dolgozó szakemberek a Megyeházán

Többek között a hátrányos helyzetűek felzárkóztatásáért tevékenykedő szervezetek is bemutatkoztak a Komárom-Esztergom Vármegyei Felzárkózási Fórum munkacsoportjának hétfői ülésén a vármegyeházán.

A Munkacsoport tavaszi megalakulása óta már harmadik alkalommal ülésezett.

A jelenlévőket Borsó Tibor, a vármegyei közgyűlés alelnöke, a Felzárkózási Fórum elnöke köszöntötte. Kiemelve, hogy jól halad azoknak a kérdőíveknek a kitöltése és feldolgozása, amelyek célja a vármegyei szolgáltatáshiányok feltárása és a tárgyban folyó tervezési munka megalapozása. A lakossági véleménybegyűjtés célja a Vármegyei Szolgáltatási Út Térkép (SZÚT) és a Vármegyei Esélyteremtő Paktum (MEP/VEP) megújítása annak érdekében, hogy valóban a helyi igényekre reflektáló intézkedések születhessenek meg.

Az ülésen bemutatkozott az Áhi Jóga Egyesület és a Határtalan Szív Alapítvány. A fogyatékossággal élőket, a roma és mélyszegénységben élő célcsoportokat érintő problémákat és azok tervezett megoldásait a vármegyében Hummel Rudolf, a vármegyei önkormányzati hivatal főosztályvezetője mutatta be. Előadása középpontjában a települési Helyi Esélyegyenlőségi Programok álltak.

Végül Farkas Erika pályázati és fejlesztési tanácsadó előadásán keresztül bemutatták a Vármegyei Szolgáltatási Út Térkép egyeztetési változatát, véleményeket kérve annak véglegesítéséhez.

A Munkacsoport következő ülését várhatóan augusztus végén tartja. Akkor az „idősek” célcsoportot érintő problémák, kérdéskörök lesznek a fókuszban.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat