Dorog

Vadat ütöttek el Dorogon

Július 28-án, vasárnap este vad ugrott egy gépkocsi elé a 10-es számú főút 40. kilométerszelvényénél Dorog és Tokodaltáró között.

Gányai Balázs rendőr őrnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy 21 óra 15 perckor érkezett a bejelentés, miszerint egy 40 éves dorogi lakos két fő utassal, Citroen márkájú gépjárművel Dorog felől Tokodaltáró irányába közlekedett. Haladása során bal oldalról a meredek fás-bokros partról egy vad ugrott közvetlenül a gépkocsi elé, melyet így fékezés nélkül elütött. A balesetet követően a vad jobb oldalon tovább haladt, személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy július végétől augusztus közepéig tart az őzek párzási időszaka. Ebben az időszakban a vadak gyakrabban jelennek meg az utak mentén, és ilyenkor a veszélyérzetük és a figyelmük is csökken, így a megszokottnál körültekintőbben közlekedjenek.

Július 26-án a 10-es út Facebook csoportban egy videót osztottak meg, melyben az említett helyszínen vadak kelnek át az úton:

Borítókép: illusztráció (K. Krisztán / 10-es út Facebook csoport)