Csolnok

Megújult Csolnok községi játszótere

A Magyar Falu Program keretében mintegy hatmillió forint támogatást kapott játszótérfejlesztésre Csolnok Község Önkormányzata. A megújult játszóteret július 29-én vehették birtokukba a gyerekek.

Az önkormányzat az MFP-ÖTIFB/2024 kódszámú, Óvodai játszóudvar, közterületi játszóterek fejlesztésére kiírt pályázaton 5.999.988 Ft támogatásban részesült, amely összegből a községi játszótér újult meg a csolnokiak örömére. A beruházást az önkormányzat mintegy négymillió forint önrésszel egészítette ki.

Az átadó ünnepségen Kolonics Péterné, a település polgármestere elmondta, hogy közterületeiken három játszótér található: egy a teniszpályánál, egy a XII-es aknánál, egy pedig az uszoda mögötti területen. „A legnagyobb kihasználtságnak az uszoda mögötti területen található játszótér örvend, ezért is volt szükséges felújítani. A beruházáshoz nagyon sok ember munkája kellet, kezdve a pályázat megírásától, a földmunkán és füvesítésen keresztül, a játékok telepítéséig. A játszótér mellé öntözőberendezést is telepítettünk, sőt még kerítést is készítettünk, melyet a diákmunkásaink festettek le” – jegyezte meg a polgármesterasszony, majd hozzátette, hogy bízik benne, hogy a megvalósult fejlesztés a helyi lakosság megelégedését szolgálja majd.

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője rávilágított arra, hogy a tavaly megújult sportcsarnok után a felújított játszótér átadásával Csolnok megint lép egyet, miközben a Berzéthy-villa átalakítása is folyamatban van. Kiemelte, hogy a Magyar Falu Programnak pont az a lényege, hogy olyan kistelepülések is fejlődhessenek, ahol nem olyan nagyok az iparűzési bevételek. „Az olimpia kellős közepén járunk és már most azon gondolkodnak, hogy négy év múlva az e-sport is olimpiai sportág legyen. Ez nem jó irány, hiszen a gyerekek akkor lesznek boldogok, egészségesek és edzettek, ha sportolnak és mozognak. Azt kívánom a kisgyerekeknek, hogy szüleikkel rendszeresen látogassanak ki erre a csodálatos játszótérre” – jegyezte meg a képviselő.

A beszédek után a helyi óvodások műsora következett, majd átvágták a nemzeti színű szalagot, amivel a gyerekek birtokukba vehették a játszóteret.