Esztergom

Ideiglenesen sétálóutcává változik a Lőrinc utca, lezárják a Zöld parkolót

Az esztergomi MCC Fesztre a szervezők rekordszámú résztvevőt várnak, ezért ideiglenes forgalmirend-változást vezetnek be, illetve lezárják a Prímás-szigeten található Zöld parkolót.

A belváros gyalogos közlekedésének biztonságos lebonyolítása érdekében – a rendőrséggel egyeztetve – a Lőrinc utca július 29. 12:00-tól augusztus 4. 23:59-ig sétálóutcaként fog funkcionálni. Az érintett időszakban a Lőrinc utca, Rákóczi tér és Bottyán híd szigeti hídfője között tilos lesz a gépjárműforgalom. Ezzel egy időben a Kis-Duna sétány, Szent Miklós utca – Lőrinc utcai szakasza zsákutca lesz, kétirányú forgalommal.

A Mária Valéria híd, az Aquasziget, a 0–24 óráig üzemelő mélygarázs és a Prímás-szigeten található szállodák az Árok utca – Nagy Duna sétány útvonalon közelíthetők meg.

A Prímás-szigeten található Zöld parkolót két ütemben, július 28. 00:01 – augusztus 5. 23:59, valamint július 31. 06:00 – augusztus 4. 23:59 között az alább látható módon lezárják.

A várható parkolási nehézségek enyhítésére két helyszínen is ideiglenes parkolókat nyitnak. Július 28. 12:00-tól augusztus 5. 12:00-ig parkolás céljából megnyitják az egykori Zöldház helyén lévő zöldterületet, valamint a Testvérvárosok parkját, amely a Prímás-szigeten található a Palkovics pad és a Szent Erzsébet híd között. Az említett területeken a parkolás csak saját felelősségre lehetséges!

Az előttünk álló hétvégén, tekintettel a megváltozott forgalmi rendre és a megszokottnál nagyobb gyalogosforgalomra, kérjük, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Forrás: esztergom.hu

Megosztás