Dorog

Három gépkocsit törtek fel Dorogon

Meghosszabbíthatják az előzetes letartóztatását annak a férfinek, aki társával egy éjszaka alatt három gépkocsit tört fel Dorogon.

Az indítvány szerint két férfi 2024. június 29-én éjszaka három gépkocsit tört fel. Először a dorogi vasútállomás mellett parkoló személygépkocsi jobb első ajtajának szélvédőjét betörték, a gépjárműből ellopták a sértett lakáskulcsát, a lakáshoz tartozó mélygarázs távirányítóját és a gépjármű forgalmi engedélyét, melyekkel 60.000 forint kárt okozott, melyből 50.000 forint rongálási kár. 

Ezt követően a dorogi Vasútsor utcában parkoló személygépkocsi bal első ablakát betörték, az autóból elloptak egy parfümöt, egy napszemüveget, egy lakatot, egy csomag rágógumit és 500 Ft aprópénzt. Az elkövetési érték 50.000 Ft, amely nem térült meg, a rongálással okozott kár pedig 38.000 Ft.

Végül a Vasútsor utcában parkoló másik gépkocsi mindkét első ablakát betörték, az autóból elloptak egy szemüveget, egy kihangosítót és 1.000 Ft készpénzt, valamint 3 darab pulóvert. Az elkövetési érték 193.000 Ft, amely nem térült meg, a rongálással okozott kár pedig 200.000 Ft.

A letartóztatott férfi eddig háromszor volt büntetve, legutóbb zaklatás bűntette miatt  8 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, a szabadságvesztésből 2022. május 28. napján szabadult, vele szemben másik két eljárás van folyamatban felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, illetve kábítószerrel visszaélés vétsége miatt.

A lopás bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság egy hónapra – 2024. augusztus 5-ig – elrendelte a férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt, valamint a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében. Most az ügyészség a letartóztatás 2024. október 5-ig történő hosszabbítását indítványozta.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Fotók: police.hu