Hírek

Korábbi rendőrt gyanúsítanak a nagymegyeri gyilkosság elkövetésével

Korábban írtuk, hogy holtan találták meg a felvidéki Nagymegyeren a 31 éves Simsik Cynthiát, aki Dorogon is kézilabdázott. A nyomozás jelenlegi állása szerint a nő gyilkosság áldozata lett. A gyilkossággal 44 éves barátját, Cs. Györgyöt vádolják, aki korábban bűnügyi rendőrként dolgozott.

A Paraméter a Startitupra hivatkozva azt írta, hogy édesapja kapott egy hibátlanul megírt üzenetet a lányától, amiben az állt, hogy véget akar vetni az életének, az apa szerint azonban nem úgy tűnt, mintha Cyntia írta volna.

Ezt követően azonnal a nagymegyeri házhoz sietett, ahol csak a nő barátját találta meg. A férfi közölte vele, hogy Cyntia nincs ott, és közösen a keresésére indultak. Az elkövetkező napokban intenzíven keresték, de nem bukkantak a nyomára.

Végül a rendőrök közölték az apával, hogy megtalálták a lánya holttestét, méghozzá ugyanabban a házban, ahol legelőször is kereste. A nő holtteste műanyag fóliával volt átcsavarva, már legalább öt napja halott volt. Az édesapa szerint Cyntia barátja azt mondta a rendőröknek, hogy a nő felakasztotta magát. Amikor észrevette, állítólag megijedt, leszedte őt, műanyag zsákba csavarta, majd a háznál lévő aknába tette, később pedig visszavitte a házba.

A rendőrség július 23-án, kedden reggel a közösségi oldalán közölte, hogy a nyomozó halálokozás és hullagyalázás ügyében indított nyomozást. Az ügyész beleegyezését követően a rendőrség őrizetbe vette a nő 44 éves barátját, Cs. Györgyöt, aki korábban a Pénzügyi Hatóság (Finančná správa) bűnügyi hivatalának rendőreként dolgozott.

A Startitup július 24-én, szerdán reggel közölte, hogy a férfit meggyanúsították a gyilkosság elkövetésével. Jelenleg őrizetben van, a nyomozó javasolja a vizsgálati fogságba helyezését. A lap azt írja, a férfi legalább három hozzátartozójának beismerte a tettét.

„A dunaszerdahelyi nyomozók jelenleg minden információt ellenőriznek, és tovább folytatják az eset tisztázásához szükséges eljárási folyamatot. Mivel a nyomozás még tart, nem lehet közelebbi információt adni az ügyről” – közölte a rendőrség.

Simsik Cyntia korábban több kézilabdacsapatban is játszott, hét magyar klubban is pályára lépett. „A jobbszélső Párkányban kezdett el kézilabdázni, de mivel csak felnőtt csapata volt a városnak, így fiatalként nagyon kevés játéklehetőséghez jutott. Így került tanulmányain keresztül Budapestre és a Szent István SE Építőkbe. Innen szúrta ki a DVSC, később pedig a Dorog, a Szombathelyi Haladás, a Csurgó és a Komárom színeiben is játszott, összesen 371 mérkőzésen összesen 1730 gólt dobott Magyarországon.

Forrás: parameter.sk / startitup.sk
Borítókép: TV JOJ

Megosztás