Hírek

Ezüstérmet szereztek a dági röplabdázók

Ezüstéremmel tértek haza a Dág KSE röplabdázói az U20-as Országos Bajnokság döntőjéről, melyet július 21-én, vasárnap rendeztek meg. A Dág KSE-t három páros képviselte: Uracs Gergely – Való Botond; Heller Zsolt – Molnár Tamás; Heller Szabolcs – Pongó Zalán.

A dági klub beszámolója szerint 11 órakor kezdődtek a mérkőzések, a döntőnek a Kőér utcai strandröplabda pályák adtak otthont. Sajnos ezen a tornán sem úszták meg a dági fiatalok, hogy egymás ellen kelljen játszaniuk, ugyanis az első mérkőzésen egyből két dági páros csapott össze.

A csoportmérkőzéseket követően szép és magabiztos játékkal két dági páros is csoport elsőként végzett, így kiemeltként az első 8 páros közé jutott automatikusan. Heller-Molnár párosra egy keresztjáték várt, ahol bizonyították rátermettségüket és jelentős pontkülönbséggel sikerült a legjobb 8 közé kvalifikálni magukat. Külön öröm, hogy az első mérkőzések során az ellenfelek gyakran nem tudták meghaladni a 10 pontot párosaink ellen. A negyeddöntők már két nyert szettig tartottak és kiélezett mérkőzéseket hoztak. A Dág párosai kemény sorsolást kaptak, ketten a későbbi győztes és a bronzérmes ellen kellett, hogy bizonyítsanak. Szép játékkal, azonban sajnos alul maradtak, de nincs ok a hiányérzetre, hiszen bemutatták a párosok, amit tudtak.

Heller Szabolcs és Pongó Zalán párosa azonban 2-0 arányú győzelemmel kvalifikálta magát a legjobb 4 közé, így értük szurkolhattunk még a nap hátralevő részében. Az elődöntő egy végtelenül kiélezett meccset hozott, amire talán a hullámzó a legjobb jelző. Az első szettet sikeresen behúzta a dági páros. A második szett elején azonban szépíteni tudott az ellenfél, de a dági fiúk felszívták magukat és mindent beleadtak. A második szettet már nem sikerült megnyerni, azonban a harmadik szettnek lelkesen mentek neki. A kiélezett labdamenetek során többször pattant jobban a kaposvári párosnak a labda, akik 14-11-re vezettek. Innen sikerült a fiataloknak fordítani és 16-14-re behúzni az elődöntőt. Kiemelendő, hogy a kritikus helyzetekben nem remegtek meg a kezek és higgadt, okos játékkal sikerült megszerezni a győzelmet.

Egy kis pihenőt követően került sor a döntőre. Rutinos ellenféllel kellett szembenéznie a Heller-Pongó párosnak. A Pénzügyőr játékosai ügyesen mezőnyöztek, hosszú és kiélezett labdamenetek jellemezték a két páros csatáját. Végül minimális különbséggel 15-13-ra nyerte az első szettet az ellenfél. A dági fiatalok ekkor sem csüggedtek és mindent megtettek a második szettben is a győzelemért. Ekkor sem maradtak el sokkal, ugyanis 15-12-re kaptak ki végül a rutinosabb páros ellen. Nem lehet hiányérzet, hiszen minden páros hozta a kötelezőt, ügyesen és taktikusan játszottak.

Kárnyáczki Kata és Kabai Dániel – akik egész nap a párosokkal tartottak edzőként – elmondták, hogy elégedettek a párosok játékával és büszkék rájuk. A strandszezon során mindenki lelkiismeretesen járt edzésre, amelyhez Budapestre kellett utazni. Nem sajnálták a fiúk az idejüket és erejüket rá és az edzők elmondása szerint még sok szép sikert fognak elérni közösen.

Eredmények:

  • Heller Szabolcs – Pongó Zalán 2.hely
  • Való Botond – Uracs Gergely 5.hely
  • Heller Zsolt – Molnár Tamás 5.hely

Fotók, forrás: Dág KSE Röplabda Facebook-oldal

Megosztás