Nyergesújfalu

Elbírálták az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázatait

2024-ben ismét hatszáz millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem az önkéntes tűzoltó egyesületek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatra az idei évben hatszázhuszonkilenc egyesület nyújtott be pályázatot több mint ötszázhúsz millió forint értékben országosan. Térségünkből a kesztölci, tokodi, nyergesújfalui, sárisápi és süttői önkéntes tűzoltó egyesületeket támogatják.

A bíráló bizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált tagok is részt vettek.

A pályázók a megítélt támogatásból működési költségeikre, szertárépítésre és -felújításra, gépjármű- és technikaieszköz-felújításra fordíthatnak pénzt, más részéből maguk szerezhetnek be szakmai és egyéb eszközöket. Természetbeni támogatásként tűzoltó szakfelszereléseket és EDR rádiókat vehetnek majd át a nyertesek.

A Komárom-Esztergom vármegyében lévő hivatásos tűzoltó-parancsnokságokkal együttműködési megállapodást kötött önkéntes tűzoltó egyesületek 2024. évi pályázati támogatásának részleteit a melléklet tartalmazza.

Borítókép, forrás: Katasztrófavédelem