Esztergom

Buli volt az esküvőn, ütötték-rúgták egymást

Vádiratot nyújtottak be azzal a tíz férfivel szemben, akik egy esküvőn verekedtek össze Esztergomban. Az egyik férfinek orrcsonttörése és maradandó fogyatékosságot eredményező szemsérülése keletkezett.

A vádirat szerint az örömapa Esztergomban lánya esküvőjére egy klubtermet bérelt. Az esküvőn két férfi között szóváltás alakult ki 2021. december 6-án hajnali 1 óra körüli időben. A konfliktus oka az volt, hogy az egyik férfi megjegyezte a másiknak, hogy már ő is nagy embernek képzeli magát, ezt a megszólított férfi sértésnek érezte, ezért a hozzászóló férfi arcát többször megpaskolta, ezután a két férfi ököllel ütötte egymást.

Három másik férfi a szóváltást kezdő férfira támadt, akit ütöttek, rúgtak. A földön fekvő férfi további bántalmazását felesége akadályozta meg azzal, hogy férjére feküdt és kiabált.

A hangoskodásra többen kintről bejöttek a terembe és saját családjuk oldalán becsatlakoztak a verekedésbe, ütötték, rúgták egymást. Az egyik férfi az őt ért rúgás miatt feldühödött, felkapott egy vodkásüveget és azzal az egyik ellenfelét nagy erővel arcon ütötte, aki emiatt erősen vérezni kezdett, őt a hozzátartozói kikísérték a teremből. Az egyik verekedő férfinak orrcsonttörése, és maradandó fogyatékosságot eredményező szemsérülése keletkezett.

A garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az orrcsonttörést és szemsérülést okozó férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, a további kilenc verekedő férfit, köztük az örömapát pénzbüntetésre ítélje.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség