Hírek

Whiskyt, vodkát és sört is lopott egy esztergomi áruházból

Pénzbüntetést szabhatnak ki azzal a büntetett előéletű férfivel szemben, aki egy esztergomi áruházban csípőfogóval vágta le a whiskys üvegekről az áruvédelmi eszközt, majd a többi lopott termékkel együtt akart távozni.

A vádirat szerint az elkövető 2023. július 29-én az esztergomi áruházban a nála lévő bevásárlókosárba bepakolt 10 darab dobozos sört, 4 üveg whiskyt, 1 db teát, 2 üveg vodkát, 1 db parfümöt, majd azokkal az áruház ruházati osztályán a próbafülkébe ment és a nála lévő csípőfogóval a szeszes italokról eltávolította az áruvédelmi eszközöket. Ezt követően az italokat és a parfümöt a hátizsákjába tette, majd az önkiszolgáló kasszán át fizetés nélkül távozott a vásárlótérből, azonban őt a biztonsági szolgálat a helyszínen tetten érte.

A lopás elkövetési értéke 67.259 Ft, amely megtérült figyelemmel arra, hogy az eltulajdonított termékeket az áruház a vádlottól visszavette.

A lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a büntetett előéletű férfival szemben az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás nélkül pénzbüntetést szabjon ki.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség