Hírek

Újranyílt a Europe Direct hálózat Komárom-Esztergom vármegyei irodája

Az Európai Unió területén összesen 438 irodát magába foglaló Europe Direct hálózat, mint uniós tájékoztató szolgálat feladata, hogy az állampolgárokat lakóhelyükhöz közel, anyanyelvükön juttassa hiteles információkhoz uniós kérdésekben. Az ingyenes tájékoztatás felölel minden, uniós polgársághoz kapcsolódó lehetőséget, például a más tagállamba történő utazást, tanulást, szociális jogokat, stb. A hálózatot az Európai Bizottság koordinálja, azonban minden irodának van egy befogadó szervezete.

A Europe Direct komárom-esztergomi irodájának befogadó szervezete a Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, melynek székhelyén Tatabányán, a Fő tér 36. szám kerül sor a tanácsadásra.

Dr. Szerencsés László a kamara elnöke elmondta, hogy örömmel adnak helyet az Európai Uniós információs irodának, ahol személyesen, telefonon, vagy e-mailben állnak az érdeklődők rendelkezésére a munkatársak. Tevékenységük sokrétű, ami jól kiegészíti a kamara szolgáltatásait, melyeket elsősorban a vállalkozások részére nyújtanak.

A Europe Direct vármegyei irodája mindig igyekszik figyelembe venni az aktuális uniós kommunikációs prioritásokat (pl. környezet- és klímavédelem, uniós költségvetés, NextGenerationEU program, egészségügyet támogató kezdeményezések, digitális átállás elősegítése stb.), és azokat a célcsoportoknak a legmegfelelőbben interpretálni.

Az iroda a közösségi médiában (Facebook), online és offline megjelenések révén is igyekszik naprakész, pontos információkat nyújtani.

A Europe Direct iroda nyitó rendezvényének helyszínéül az idei évben már 24. alkalommal július 5-6. között megrendezett Nemzetközi Kocsitoló Versenyt és Fesztivált választotta, hiszen a versenyre ugyanis több országból érkeztek versenyzők és az esemény hosszú évekre óta nagy látogatottságú.

Az iroda prioritásai között szerepel, hogy információs pulttal vesznek részt tradicionális, nagy érdeklődésnek örvendő rendezvényeken. Kocson jó hangulatban és tartalmasan telt a nyitórendezvény, ahol az idősebbek részére nyújtott általános uniós tájékoztatás mellett, a gyermekeknek különböző ügyességi és logikai játékokkal kedveskedtek az iroda munkatársai.

Elérhetőségek:

EUROPE DIRECT Komárom-Esztergom
Telefon: 0634/513-010
Email: tatabanya@europedirect.hu

Nyitva tartás:

Hétfő-Csütörtök: 08.00 – 16.00

Péntek: 08.00 – 12.00

Közösségi média:

Europe Direct Komárom-Esztergom (Facebook)

Borítókép: Europe Direct Komárom-Esztergok vármegyei kitelepülése egy rendezvényen

Megosztás