Dorog

Pénzt, sört és csokit is lopott a dorogi vendéglátóhelyről

Elzárásra és közérdekű munka büntetésre ítélhetik azt a visszaeső férfit, aki tavasszal egy dorogi vendéglátóhelyre tört be.

A vádirat szerint a férfi 2024. március 26-án hajnalban az ajtót egy nála lévő késsel befeszítve hatolt be a dorogi vendéglátóhelyre, ahonnan 4 üveg sört lopott. A férfi hazament táskákért, és azon az éjszakán további két alkalommal ment vissza a vendéglátóhelyre. A férfi 20.000 Ft készpénzt, valamint szeszesitalokat, csokoládét, rágógumit, üdítőt és egyéb termékeket lopott, az elkövetési érték összesen 251.600 Ft.

A férfi az ellopott italokat és élelmiszereket otthonában elrejtette, és elfogyasztotta. A készpénzt elköltötte.

Az elkövető visszaeső bűnismétlő, háromszor volt büntetve, a bíróság 2021-ben lopás vétsége, valamint garázdaság vétsége miatt 2 év 2 hónap fogházbüntetésre, 2021-ben kábítószerrel visszaélés vétsége valamint zaklatás vétsége miatt 1 év 2 hónap fogházbüntetésre ítélte, ebből 2022. november 6. napján szabadult.

A lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő férfit elzárásra és közérdekű munka büntetésre, 251.600 Ft összegű vagyonelkobzásra ítélje, valamint a lefoglalt konyhakést kobozza el.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség