Belföld, Gazdaság

Nébih: szezámpasztát hívott vissza a forgalomból az Auchan

Szalmonella jelenlétének veszélye miatt visszahívja a forgalomból az Alfez Tahini elnevezésű szezámpasztát az Auchan Magyarország Kft. – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Bejelentő: Auchan Magyarország Kft.
Forgalmazók:
Auchan Magyarország Kft. és Dynamit Kft.
Termék megnevezése: ALFEZ TAHINI 160G
Minőségmegőrzési idő: minden minőségmegőrzési idő
Tételszám: minden tétel

Az érintett termék az Auchan áruházakba visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el! A termékvisszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékre vonatkozik.

A Nébih honlapján ismertette, hogy a szalmonellafertőzés jellemző tünete a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, esetleg tünetmentes a betegség lefolyása. A tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül jelentkeznek, de ennél hosszabb lappangási idő is lehetséges. A megbetegedés a kisgyermekekre, idősekre, legyengült szervezetűekre különösen veszélyes. A probléma jellegéről bővebben itt olvashat.

Forrás: Nébih / MTI

Megosztás