Esztergom

Elindult a Tesco 15. „Ön választ, mi segítünk” programja

2024. július 15. és 2024. augusztus 11. között ismét a vásárlók dönthetik el, hogy mely szervezeteket támogassa a Tesco. Térségünkben most két esztergomi és egy pilismaróti szervezetre lehet szavazni.

A Tesco az eddigi 14 forduló során közel 2100 helyi közösségi projekt kivitelezését támogatta összesen több mint félmilliárd forinttal. Ez idő alatt 5300-nál is több pályázat érkezett be, melyek közül az áruházlánc közel 2400-at díjazott, 22-őt különdíjjal is jutalmazva. Komárom-Esztergom vármegyében az évek alatt többször sikeresen pályázott már többek között a Határtalan Szív Alapítvány, a Szülők és Pedagógusok a Gyermekekért Alapítvány, valamint a Süttő Község Óvodásaiért, Bölcsődéseiért Közhasznú Egyesület. Így például olyan különleges programok valósulhattak meg, mint gyermekvédelmi prevenciós programsorozat az online zaklatással és bántalmazással kapcsolatban, a mindennapos mozgást ösztönző kosárlabdapalánkok beszerzése és felszerelése, mászófal építése, udvari magaságyások kialakítása, családi egészségnap vagy kondipark fejlesztése.

A jubileumi fordulóban a Tesco újabb összesen 42 millió forintot biztosít a helyben élők számára fontos ügyek megvalósítására. Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 365 ezer forinttal jutalmazza.

A 46-os körzetben (esztergomi és dorogi áruházak) az alábbi szervezetekre és projektekre lehet szavazni:

  • „Fokrol-Fokra” a Fogyatékos Gyermekek Neveléséért és Oktatásáért Alapítvány (Esztergom): Tesz-vesz közösségi kert kialakítása.
  • Határtalan Szív Alapítvány TárSasok (Esztergom): Társasjáték-pedagógiai kezdeményezés.
  • Dunakanyar Kultúrtáj és Környezetvédelmi Egyesület (Pilismarót): Közösségi tér és pihenőhely kialakítása.

További részletek>>

Megosztás