Hírek

Hegesztő tanfolyammal startolnak a támogatható képzések vármegyénkben

Európai uniós programok segítik az álláskeresők képzését Komárom-Esztergom vármegyében.

A GINOP_PLUSZ 4.1.1. Ifjúsági Garancia kiemelt stratégiai jelentőségű Pillér program a nem dolgozó, nem tanuló 15-29 év közötti korosztály, míg a GINOP_PLUSZ 3.1.1. A munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése elnevezésű Pillér program a 30-64 év közötti álláskeresők foglalkoztatását segíti elő, többek mellett támogatható képzésekkel. Már az idén többféle lehetőség közül válogathatnak a célcsoportba tartozók, elsőként hegesztő tanfolyam indul, később pincérsegéd, gyorséttermi eladó, számítógép szerelő, csőhálózat-szerelő, egészségfejlesztési segítő, uszodamester, illetve bevontelektródás kézi ívhegesztő tanfolyam kezdődik vármegyénkben. Emellett számtalan olyan egyéb képzés szerepel a vármegyei képzési jegyzéken, aminek ideje alatt támogatást igényelhetnek az említett – ESZA Plusz forrásból megvalósuló – programok célcsoportjába tartozó tanulni vágyók.

A tartósan álláskeresők későbbi sikeres munkavállalását eredményezheti egy új szakma, részszakma, vagy szakképesítés megszerzése. Ehhez álláskeresést ösztönző juttatás is igényelhető, amely megélhetési, képzési és akár utazási és gyermekfelügyeleti költségelemet is tartalmazhat. Fontos azonban tudni, hogy a 25 év alatti fiatalok csak akkor kaphatnak támogatást, ha legalább 1 éve kikerültek a közoktatásból.

A programokról bővebb információt www.nfsz.munka.hu

oldalon találnak, a támogatható képzésekről a csatolt mellékletben és a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain lehet érdeklődni.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Megosztás