Dorog

Esztergomban parfümöket, Dorogon szeszesitalt lopott

Börtönbüntetést szabtak ki azzal a többszörös visszaeső férfivel szemben, aki egy esztergomi drogériából márkás parfümöket, míg egy dorogi üzletből szeszesitalt lopott.

A vádirat szerint a férfi 2023. december 22-én az esztergomi drogériából ellopott egy 18.999 Ft értékű márkás parfümöt úgy, hogy azt a ruhájába rejtette. A férfi a lopott parfümöt elajándékozta.

Másnap a férfi ugyanebből az üzletből egy 17.999 Ft értékű parfümöt lopott ugyancsak a ruházatába rejtve, ezt is elajándékozta.

Az elkövető 2023. december 28-án egy dorogi üzletből 1 üveg 10.990 Ft értékű szeszesitalt lopott, azt a kabátjába rejtette. Ezt követően a kasszához, ment és kifizette a megvásárolni kívánt kenyeret. A bolt vezetője az áruház kamerarendszerén észlelte, hogy a férfi a ruházatba rejti az üveget, és az üzletből történő távozás előtt felszólította a tolvajt az ital átadására, aminek a férfi eleget tett.

A lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a többszörös és különös visszaeső férfit 8 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélete, és megállapította, hogy legkorábban a büntetés háromnegyed részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. Az elsőfokú ítéletet a vádlott és az ügyész is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.  

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék