Csolnok

Ötliteres lopott pezsgővel csillapította szomját

Közérdekű munka büntetést szabtak ki azzal a férfivel szemben, aki egy tokodi kertből zöldségeket, míg egy csolnoki irodaépületből pezsgőket lopott.

A vádirat szerint az elkövető 2023. szeptember 26-án a csolnoki sportpálya melletti irodaépület ablakát csavarhúzóval befeszítette és benyomta. Az irodából két sértettől ellopott egy 5 literes 30.000 Ft, értékű, illetve egy üveg 2.000 Ft értékű pezsgőt, amit otthonában megivott. A férfi a csavarhúzóval egy másik ablakot is megpróbált kifeszíteni azonban ez nem járt sikerrel. Az ablakban 280.000 Ft kárt okozott.

Ezt megelőzően a férfi 2023. július és augusztus 6. napja közötti időszakban három alkalommal egy tokodi külterületi, nem körbekerített kertből különféle zöldségeket lopott. A tolvaj férfi 2023. augusztus 21-én ismét zöldségeket lopott a kertből 5.000 Ft értékben. A férfi ekkor ellopott még egy vadkamerát, a benne lévő memóriakártyával. Az elkövetési érték 68.988 Ft, amely nem térült meg.

A lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság az elkövetővel szemben 160 nap közérdekű munka büntetést szabott ki, valamint a cselekményével a sértetteknek okozott kár megtérítésre kötelezte (összesen 100.988 forintra), továbbá elkobozta tőle a csavarhúzót, amellyel az egyik bűncselekményt elkövette. A büntetővégzést az ügyész és a férfi is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

A csolnoki cselekményről készült felvétel:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség