Hírek

Pályázat útján szerzett be kertészeti gépeket a bajnai önkormányzat

Sikeresen pályázott Bajna Község Önkormányzata a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-2-8-21 kódszámú, Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület – Identitásvezérelt közösségi célú fejlesztések támogatása II. című felhívására.

Az önkormányzat a leader pályázat keretében a település fenntartási feladatai ellátása érdekében a településen található közösségi terek fenntartásához szükséges eszközöket szerezte be a fenti kiírás során: fűnyíró traktor, a fűnyíró traktorhoz terelőlemez, talajfúró, melyek a növényültetési feladatokat segítené, illetve különböző méretű talajfúrószárak.

Az önkormányzat nemcsak igazgatási, hanem közösségépítő, szabadidősélet-szervező tevékenységével is a község meghatározó szereplője – számos beruházás, rendezvény fűződik hozzá. Ezen tevékenységekben szorosan együttműködik a településen működő civil szervezetekkel, önszerveződő csoportokkal, akikkel célja régen és most is az ifjúságnevelés, illetve a lakosság, felnőttek, gyerekek, fiatalok sport, mozgáskultúrájának kialakítása, fejlesztése. Fontos számukra, hogy tevékenységüket megfelelő, színvonalas környezetben folytathassák, ezért is már igen régi és folyamatos céljuk, hogy a helyi rekreációs és közösségi infrastruktúrát, eszközállományt fejlesszék.

Együttműködő partnerek: Bajnai Természetjáró és Szabadidő Egyesület, Bajnai Szent Donát Borbarát Egyesület, Madari Asztalos Kft. A projekt megvalósításában szakmai támogatásukkal, illetve a fejlesztés megalapozásában volt szerepük az együttműködő partnereknek.

Borítókép, forrás: Bajna Község Önkormányzatának információs oldala

Megosztás