Hírek

Női kézilabda junior-vb: elődöntős a magyar válogatott

A magyar női junior kézilabda-válogatott hosszabbítás után 34-31-re nyert Izland ellen a szkopjei világbajnokság csütörtöki negyeddöntőjében. Tegnap írtuk, hogy a dorogi Kovács Anikó is részt vesz a világbajnokságon, ő ezen a mérkőzésen 3 góllal járult hozzá a csapat győzelméhez. Továbbá Faragó Lea – aki a következő szezont az Esztergomi Vitézeknél kezdi – 4 gólt tudott lőni az ellenfél kapujába.

Épphogy elkezdődött a mérkőzés, néhány perc után áramkimaradás miatt kellett szüneteltetni a játékot a Jane Sandanski Arénában. Mintegy 15-20 perc után kezdték újra a lányok, az elején még unalmasnak mondható összecsapást. A félidőben 19-12-es magabiztos vezetéssel mentek szünetre a magyarok, akik még nem sejtették milyen küzdelem vár rájuk a második félidőben.

A második játékrészben egy izlandi sportoló komolyabban megsérült, akihez ápolókat és hordágyat kellett hívni. A több perces szünet után az izlandiak felpörögtek, a magyarok meg mintha elvesztették volna a fonalat, majd miután összeszedték magukat egy izgalmas játékot láthatott a közönség. Mind a két csapat hatalmasat harcolt, Imre Szófi pedig remekül védett a kapuban, de így is a teljes játékidő végére 29-29-es döntetlen alakult ki, amit kétszer ötperces hosszabbítás követett. A magyar lányok végül 34-31-re nyerték meg a mérkőzést, így továbbjutottak az elődöntőbe. A Hollandia elleni elődöntőt június 28-án, pénteken 18 órától játsszák.

Eredmény, U20-as női kézilabda-világbajnokság, negyeddöntő: Magyarország-Izland 34-31 (19-12, 29-29, 31-29) – hosszabbítás után.

A magyar női junior kézilabda-válogatott világbajnoki kerete:

  • Kapusok: ZAJ Klára (NEKA), IMRE Szofi (Érd), LAKATOS Réka (DVSC SCHAEFFLER)
  • Jobbszélsők: GÉM Léna (Kisvárda Master Good SE), VÁRTOK Tamara (Moyra-Budaörs Handball)
  • Jobbátlövők: FARKAS Júlia (Győri Audi ETO KC), KOVÁCS Anikó (Praktiker-Vác), PANYI Krisztina (Érd)
  • Irányítók: HORVÁTH Fanni (FTC-Rail Cargo Hungaria), CSERNYÁNSZKI Liliána (DVSC SCHAEFFLER)
  • Beállók: SZABÓ Lili (Kisvárda Master Good SE), KÖVÉR Luca (Alba Fehérvár KC), GAJDOS Petra (Dunaújvárosi KKA)
  • Balátlövők: VARGA Emília (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), CSÍKOS Luca (Praktiker-Vác), FARAGÓ Lea (NEKA)
  • Balszélsők: SZABÓ Anna (Moyra-Budaörs Handball), TÖRÖK Fanni (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Forrás: dorogimedence.hu / Magyar Kézilabda Szövetség
Borítókép: International Handball Federation

Megosztás