Esztergom

Ittasan okozott balesetet Esztergomban

Felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki azzal a férfivel szemben, aki ittas állapotban személyautóval egy parkoló tehergépkocsinak ütközött Esztergomban. A baleset következtében a sofőr utasa súlyosan megsérült.

A vádirat szerint a férfi 2023. május 20-án Esztergomban ittas állapotban vezette személygépkocsit, amelynek jobb első ülésén utast szállított. 

A sofőr közepes fokú ittassága miatt a megengedett 50 km/h-s sebesség helyett 70-75 km/h sebeséggel haladt, amikor egy útkereszteződésnél lévő, balra ívelő útkanyarulatban a túlzott sebesség miatt a járműve megcsúszott, emiatt a járdaszegélyre felhajtott, majd egy parkoló tehergépkocsinak ütközött.

Az ütközés miatt a tehergépkocsi hátracsúszott a járdára, ott egy hulladéktárolót, és az autóbuszmegállóhely jelzőtáblát kidöntötte, majd egy virágtartónak ütközött.

Az elkövető mellett ülő nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A súlyos testi sértést okozó ittas állapotban járművezetés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 1 év 8 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetést, 200.000 forint pénzbüntetést, valamint 3 év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki a férfivel szemben. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A cselekményről készült felvétel:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség