Dorog

Nyárindító fesztivált rendeztek Dorogon

Június 14-15-én az Otthon téren rendezte meg a dorogi művelődési ház a térség bor- és művészeti fesztiválját, a KOSBOR-t. Az évtizedes múltra visszatekintő nyárindító fesztiválon a koncertek mellett a Hashtag Neszmély díjazott borait, finom ételeket kóstolhattak az érdeklődők.

Az esemény nyitónapján Kovács Tamás, Dorog Város Barátainak Egyesülete (DVBE) elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy minden évben más és más művészeti ág bemutatkozása teszi teljessé a térségi fesztivált. Idén a színes koncertélmények és a „kortalan” hangulat kerül előtérbe. „Törekedtünk arra, hogy Dorog, a 40 éves város programsorozatában számos olyan zenész lépjen fel, akik már a városi rangot viselő település szülöttei, azaz 40 évnél fiatalabbak. Bemutatkozó muzsikusaink közül a legfiatalabbak alig 16 évesek. Megszólítottuk a környékbeli zenészeket: érkeztek hozzánk Nyergesújfaluról, Tátról, Esztergomból, a Pilisi falvakból és ami a legfontosabb Dorogról is.” – tette hozzá.

A köszöntő után a Sena koncertje következett, majd borbemutatót tartottak Holicska Szilvia borbíró, sommelier vezetésével. Az este folyamán fellépett többek között Edo & Toma Acoustic, Kerékgyártó Richárd és a New Day Sextet. A napot utcabállal zárták, ahol a jó hangulatról Dj Tomy Slow gondoskodott.

A szombati napon a nemzetiségek, a népzenei vonulat volt fókuszban: felvonulással, énekkel és tánccal. A nemzetiségi felvonulás – Dorog, Kesztölc, Piliscsév, Csolnok, Leányvár és Sárisáp részvételével – az uszodától az Otthon térig tartott, ahol a résztvevők a kistérségre jellemző nemzetiségi ruhákat öltöttek magukra. Köszöntőt mondott dr. Tittmann János polgármester, majd Kollár Károly, Sárisáp polgármestere a térség településvezetőinek nevében köszöntötte a 40 éves várost.

A felvonulás után az Otthon téren fellépett a Leaves, a Great Company, a Pilisi Kolibri, a Sic Transit Folk Műhely, majd a Balkán Fanatik. A szombati napot is utcabállal zárták, Dj Tomy Slow vezetésével.

Forrás: Dorog Város Önkormányzata
Fotók: Papp Attila (ATEE Film) / dorog.hu

Megosztás