Hírek

Letartóztatták azt a férfit, aki egy buszsofőrt szúrt meg

Korábban írtuk, hogy Komárom-Esztergom vármegyében, járatvégzés közben egy férfi lábon szúrt egy autóbuszvezetőt. A bíróság a mai napon elrendelte az elkövető előzetes letartóztatását.

Az indítvány szerint a férfi 2024. június 15-én a vérteskethelyi buszmegállóban felszállt a távolsági autóbuszra. A férfit az autóbusz vezetője felszólította, hogy szálljon le a buszról, tekintettel arra, hogy őt a gyanúsított korábban élet elleni cselekmény elkövetésével megfenyegette.

Ezután a gyanúsított megfenyegette a sértettet azzal, hogy meg fogja szúrni, majd a zsebéből elővett egy csavarhúzót és legalább 5 alkalommal, nagy erővel a sértett felé szúrt, mely szúrások közül egy alkalommal eltalálta a sofőrt. A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, azonban a cselekmény alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is.

A Tatabányai Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben tartott ülésen, egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A letartóztatás elrendelése a bizonyítás veszélyeztetése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indokolt. A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

Forrás: Tatabányai Törvényszék