Hírek

Aranyérmes lett a nyergesújfalui Kiss Blanka

A nyergesújfalui Kiss Blanka, párosban Lucz Annával aranyérmet szerzett a kajak kettesek 200 méteres versenyében a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokság szombati napján – írta az MTI.

A délutáni programban hét olyan szám döntője kapott helyet, amely nem szerepel az olimpiai programban, a finálék közül ötben volt magyar hajó.

A világ- és Európa-bajnok Kiss Blanka, Lucz Anna páros lemásolta Lucz pénteki, egyesbeli teljesítményét 200 méteren, ugyanis a parádés rajt után jelentős előnyre tett szert. A magyar kettős a táv második felében is óriási tempót diktált, s bár a szlovének a végén szorongatták, sikerült megtartania előnyét.

„Jól belenyúltunk a rajtba, ez az erősségünk. Aztán a végén nagyon jöttek fel a szlovének, de szerencsére nem tudtak becsúszni elénk. Próbáltam kizárni a körülményeket, de a végén hallottam a közönséget, és az nagyon megdobogtatta a szívemet” – nyilatkozott Kiss Blanka.

Én csak Blankát követtem, próbáltam minden kizárni. Azt periférián láttam, hogy nincsenek mellettünk, de amikor beértünk, nem tudtam, hányadikak vagyunk. Blanka azonban magabiztosan mondta, hogy nyertünk, akkor megnyugodtam.” – tette hozzá újpesti klubtársa, Lucz Anna.

Forrás: MTI
Fotók: MTI/Kovács Tamás

Megosztás