Kék hírek

Nem volt malaca a hentesnek

Felfüggesztett szabadságvesztést szabhatnak ki azzal a férfivel szemben, aki lőfegyvert használt rendszeresen disznóöléskor. A férfi egy sárisápi közúti ellenőrzés során bukott le.

A dorogi rendőrök február 6-án délelőtt Sárisápon megállítottak egy tehergépkocsival és hozzá kapcsolt utánfutóval közlekedő férfit, mivel látták, hogy a pótkocsin egy részben letakart, nagy testű állat fekszik. Megállapították, hogy a sofőr egy mangalicát szállított, melynek eredetét igazolni tudta. Azonban a jármű átvizsgálása során az üléssorok közül, a padlóról egy töltetlen, 22-es kaliberű puska, mellőle tár, lőszerek kerültek elő, melyek tartásához, szállításához a sofőr nem rendelkezett engedéllyel.

A 63 éves sárisápi férfit akkor az egyenruhások elfogták, az engedély nélkül tartott puskát és tartozékait pedig lefoglalták. A gyanúsított férfi ellen lőfegyver engedély nélküli megszerzésével vagy tartásával elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt indult eljárás.

Az ügyészség június 14-én közölt vádirata szerint a férfi mintegy 30 évvel ezelőtt szerezte meg a kínai gyártmányú kispuskát a hozzá tartozó tárral, és töltényekkel. Mint kiderült a hentes foglalkozású férfi a puskát disznóöléskor használta évente több alkalommal.

A lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a  büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, a lefoglalt lőfegyvert, tárat és lőszereket kobozza el.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / police.hu