Hírek

Ismét indul a nyári diákmunka program vármegyénkben

Magyarország kormánya 2024. június 17-től ismételten meghirdeti a ,,Nyári diákmunka 2024″ munkaerőpiaci programot. Ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal a tatai Kuny Domokos Múzeumban, Dr. Schmidtmayer Richárd igazgató, Purgel Zoltán, Tata város alpolgármestere és a kormányhivatal részéről Zölde Mónika, a Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztálynak vezetője, illetve Dr. Kancz Csaba főispán részvételével.

A nyári diákmunka programba azok a 16-25 év közötti, nappali tagozatos fiatalok jelentkezhetnek, akik szolgáltatást kérőként kérték nyilvántartásba vételüket a Foglalkoztatási Osztályokon, illetve foglalkoztatásra irányuló vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

A munkáltatónak nyújtott bértámogatás összege szakképzettséget igénylő munkakör esetében fejenként 244 500 Ft, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében 200 100 Ft lehet.

A fiatalok idén június 17-től regisztráltathatják magukat a lakhelyük szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán, ahol vármegyénkben munkatársaink akár ügyfélfogadási időn kívül is fogadják őket.

A munkáltatók támogatási kérelmeiket a 2024. július 1. és augusztus 31. közötti időtartamban kezdődő és befejeződő, határozott idejű foglalkoztatás vonatkozásában nyújthatják be a székhely, telephely, vagy a munkavégzés helye szerint területileg illetékes járási hivatalhoz, munkaerőigényükkel együtt.

Az Esztergomi Járási Foglalkoztatási Osztály elérhetőségei ide kattintva érhetők el! A támogatás és ügyintézésének részletes feltételeit az alábbi link alatt található Hirdetmény tartalmazza.

Eredményes nyarat kívánunk minden munkavállalónak!

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal

Megosztás