Hírek

Comedy Central – Humorral a mindennapok szürkesége ellen

Ki ne szeretne egy jót nevetni? A humor, a kacagás nem csak felszabadító érzés, de az egészségre is kifejezetten előnyös hatással bír. Épp ezért már évtizedek óta rendkívül kedveltek azok a műfajok, amelyek a humort tűzik a zászlójukra. A komédia, a vígjáték vagy akár a stand up előadók is ennek köszönhetik a népszerűségüket. Kevés jobb dolog van annál, mint amikor egy fárasztó, hosszú nap után beülünk a televízió elé és humoros tartalmak fogyasztásával zárjuk le az estét. A Comedy Central a nap bármely szakában kiváló társ ehhez.

A humor és a nevetés jótékony hatásai

A Comedy Central csatorna központi eleme a humor, a nevetés, de miért jó ez a mindennapokban? Minden egyes nevetés öt perccel meghosszabbítja az életünket – állítja a népszerű mondás. Könnyen belátható persze, hogy egy idő után már nem jön ki a matek, az viszont biztos, hogy a nevetés rengeteg jótékony hatással bír.

Ezek közül a legfontosabb a hatékony stresszoldó képessége, ezen túl a nevetés javítja a vérnyomást, a légzést és a szervezet oxigén ellátását. Ezen felül ellazítja az izmokat, endorfin termelése serkenti testünket élénkíti a vérkeringést és erősíti az immunrendszert. Ezen felül a rendszeres nevetés csökkenti a depresszió kialakulásának az esélyét.

Érdekesség, hogy a tudósok vizsgálatai alapján az erőltetett vagy mesterséges nevetés is hasonló testi, illetve agyi folyamatokat indít el, tehát magában az aktusban van valami különleges, nem csak az örömben. Teljesen felesleges azonban minden nap húsz percet arra szánni, hogy erőltetetten kacagjunk, hiszen vannak erre egyszerűbb megoldások is, például a Comedy Central televízió csatorna.

Comedy Central: a humornak dedikált TV csatorna

Népszerűségének köszönhetően ma már szinte bárhol találkozhatunk humorral, a különböző televíziós csatornák kínálatában és gyakoriak a vígjátékok, azonban a Comedy Central csak és kizárólag a humorra fókuszál.

Az amerikai csatorna 2009 óta sugároz Magyarországon és a nap huszonnégy órájában garantálja a nevetést. Számtalan sorozat, élő illetve animációs, humoristák műsorai, önálló estek kerülnek terítékre nap mint nap.

Régi klasszikusok és fergeteges újdonságok

A South Park és a Family Guy népszerű animációs sorozatok az évtizedek alatt már egybeforrtak a csatornával, de szintén itt követhetjük például az Agymenőket is. Ezek a szériák sokak életében játszanak meghatározó szerepet, nem véletlen, hiszen minden generációt meg tudnak szólítani.

Időről időre pedig érkeznek természetesen újdonságok is. A Kísértetek című sorozat például egy fiatal pár kalandjait mutatja be, akik minden pénzüket egy vidéki kúria felújításába ölik, amit azonban szellemek laknak, akik saját otthonunkként kezelik a kastélyt.

A Bob szereti Abisholát című alkotás pedig egy lábadozó üzletember életét mutatja be, aki kórházi kezelése közben beleszeret ápolójába. Egy biztos. Akármikor is kapcsolja be a készülékét, a Comedy Central garantálja a jókedvet.

A legjobb műsorok egy helyen

Egy másik állandó stresszforrás lehet, amikor egy nehéz nap után leülünk a tv elé, azonban semmi sem fogja meg a fantáziánkat, csak ott ülünk hosszú percekig és kapcsolgatunk a csatornák között, másnap pedig hallgatjuk a munkahelyen, hogy milyen izgalmas műsorokról maradtunk le.

A széles kínálat egyetlen hátránya, hogy könnyű elkeveredni. A Musor.tv online műsorújság, azonban segít a probléma hatékony kezelésében. Az oldal egyetlen helyen gyűjti az összes televízió csatorna műsorát, egyszerűvé téve a műsorok közötti böngészést.

Értelmetlen kapcsolgatás helyett válassza a Musor.tv-t és soha többet ne maradjon le a legjobb műsorokról!

Megosztás