Hírek

Rendőröket jutalmaztak Dorogon

Május 31-én, pénteken tartotta meg soron következő rendes ülését Dorog Város Képviselő-testülete. A testületi ülésen többek között elismerték az Értéktár Bizottság, egy lakóközösség, valamint két rendőr munkáját.

A testületi ülésen több mint 20 napirendi pontot fogadtak el. Elsőként dr. Tittmann János polgármester a képviselő-testület nevében elismerte a Baross-lakótelep 26-28. számú lakótömbök közösségért és lakóhelyük környezetért tett erőfeszítéseit, amellyel megszépítették életterük környezetét.

Nemrégiben Nyergesújfaluban tartották meg a Komárom-Esztergom Vármegyei Értéktár fennállásának 10. évfordulóját. A vármegyei értékek száma mára már meghaladta a kétszázat, a jeles évforduló alkalmából pedig két újabb dorogi érték nyert felvételt, mégpedig a 100 éves Dorogi Ipartestület, valamint a „Dorogi Bányászkodás Emlékművei”. A testületi ülésen a polgármester méltatta a dorogi Értéktár Bizottság teljesítményét, amelynek eredményeként a település értékeit a vármegyei bizottság elfogadta. Továbbá megköszönte Dankó Józsefnek, a bizottság elnökének a tagok által elvégzett munkát.

Az ülés részeként Boross Zoltán László rendőr ezredes, vármegyei rendőrfőkapitány, valamint dr. Friedrich Gábor rendőr ezredes, dorogi rendőrkapitány megtartotta a Dorogi Rendőrkapitányság 2023. évi beszámolóját. Dr. Friedrich Gábor a város közbiztonsági helyzetéről elmondta, hogy 2023-ban a bűncselekmények száma nem emelkedett. Továbbá kiemelte a nyomozások eredményességét, ami által mára már 10-ből 8 esetben az elkövetőt sikerül eljárás alá vonni. Továbbá megjegyezte, hogy ugyanakkor viszont az online csalások újfajta feladatokat rónak a rend őreire.

A beszámoló után a Képviselő-testület tagjai arról döntöttek, hogy teljesítményük elismeréseként Szlamnik Renáta rendőr zászlóst, szabálysértési referenst és Deák Attila rendőr hadnagyot, nyomozótisztet jutalomban részesítik.

Megosztás