Hírek

Tokodi buszmegállóban törte el az orrát a sértettnek

Tokodi buszmegállóban keveredett szóváltásba egy férfivel: megragadta a ruházatát, kirúgta a lábát, majd a földön ütötte-rúgta. Az elkövetőt több mint másfél év börtönbüntetésre ítélték.

A vádirat szerint a férfi elkövető 2023. április 23-án Tokodon egy buszmegállóban szóváltásba keveredett a sértettel, melynek során megragadta annak ruházatát, kirúgta a lábát, majd a földön fekvő sértett fejét ököllel legalább két alkalommal megütötte, valamint a teste jobb oldalát és a fejét megrúgta.

A bántalmazás következtében a sértett szeme körül vérömleny keletkezett, a homlokán és a koponyatetőn hámsérülést, valamint orrcsonttörést és az arc részbeni csonttörését szenvedte el, mely törések gyógytartama 8 napon túli, a tényleges gyógytartam 4 hét. A vádlott a bűncselekményt garázdaság bűntette miatt kiszabott, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság súlyos testi sértés miatt indult ügyben tartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson hozott ítéletet. A bíróság a vádlottat 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, így az a mai napon jogerőssé vált.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség