Hírek

Elek Gábor: ilyen végkifejletekről álmodni nem mertem volna

Szenzációs idény, fantasztikus végkifejlettel. Így lehetne jellemezni az elmúlt hónapok történéseit az esztergomi női kézilabdázóknál. A tavaly nyár óta Elek Gábor szakmai igazgató és Karvalics Tamás vezetőedző irányításával készülő Vitézek együttese eredetileg a harmadosztálynak megfelelő NB II-ben kezdte volna el bajnoki szereplését, ám a hazai sportági szövetség adminisztratív döntése értelmében az NB I B-be kapott besorolást – és, ha már így történt, akkor ősztől következhet az újabb szintlépés!

Az Esztergom 29 eddigi másodosztályú mérkőzéséből 25-öt megnyert és mindössze négyet veszített el, a legkevesebb gólt kapta a 16 csapatos ligában, az elmúlt hétvégén, az utolsó előtti fordulóban Orosházán aratott elképesztő győzelmével pedig matematikailag is biztossá vált, hogy az esztergomi csapat a második helyen végez és ősztől az NB I-ben szerepelhet.

„Óriási, nagyszerű, nagyon jó. Sok minden kavarog bennem… – próbálta szavakba önteni érzéseit Elek Gábor. – Mérhetetlen büszkeséggel tölt el, hogy sikerült megtartani a második helyet, hatalmas hőstettnek gondolom. Az egész régió, a város, az önkormányzat, a szurkolók, a vezetőink sikere ez, mindenkinek nagyon hálásak vagyunk, mert tényleg egy rendkívül alkotó közegben dolgozhattunk.”

A 2021-es tokiói olimpián a magyar női válogatott is irányító, a Ferencvárossal 2008 és 2023 között két bajnokságot, három Magyar Kupát, két KEK-et és Bajnokok Ligája-ezüstérmet nyerő szakember hangsúlyozta, nagyon hosszú volt az idény, a végén már folyamatosan jöttek a sérülések.

„Több felemelő pillanat is volt az elmúlt hónapokban – folytatta a visszatekintést a szakmai igazgató. – Az első telt házas meccs, ami nagyon meglepő és hirtelen jött, ugyanakkor roppant felemelő volt a szeretet, ami körülvett minket. A Magyar Kupa-menetelésünket is szeretném kiemelni és a legutóbbi, orosházi mérkőzésünket is, mert a második félidőben már-már a lehetetlenség határát súroltuk, de meg tudtuk csinálni. Összességében nézve, a teljes idényben ez, a csapat szíve volt a leginkább csodálatraméltó. Különleges ez az idény a szakmai pályafutásomban. Nagyon rég dolgoztam alacsonyabb osztályban, szóval ez tulajdonképpen nekem ismerkedés is volt valami újjal, ilyen végkifejletről viszont álmodni nem mertem volna.”

A Vitézek május 25-én délután 16 órától hazai pályán zárja az idényt a Gárdony-Pázmánd NKK ellen.

És, hogy mit hoz a jövő és a következő idény Esztergomban? Erre hamarosan választ kaphat mindenki, hiszen a klub május 28-án, kedden déltől csapatbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tart a Suzuki Arénában.

Fotók: Lőrinczi Gergely

Megosztás