Hírek

Új parkolóhelyeket alakítanak ki Tokodon

Az orvosi rendelőnél 5-5 darab parkolóhelyet alakít ki a tokodi önkormányzat.

Bánhidi László, Tokod polgármestere a település közösségi oldalán azt írta, hogy a Kossuth Lajos utca 83. szám alatti rendelő 2021. júniusában jelentős kültéri és beltéri felújításon, korszerűsítésen esett át. Azonban a külső megújulást követően még szükséges egy kulturált megfelelő számú parkoló kialakítása is, ami máig váratott magára.

Valamennyi forgalomtechnikai lehetőséget mérlegelve, a tervek szerint a Kossuth Lajos utcai front előtt kizárólag mozgáskorlátozott parkoló továbbá mentő parkolásra lenne fenntartva a felület, más jármű megállására/várakozására tilos.

A napokon belül megépülő parkolót a Temesvári utcából lehet majd megközelíteni, mely közforgalom elől elzárt parkolóként fog funkcionálni, kizárólag csak az orvosi rendelőt felkereső betegek számára lesz fenntartva. A közterületi kerítéstől mérve 15 m x 16 m-es területen. A Temesvári utcára merőlegesen kerül kialakításra a parkoló belső 6 méter széles útja, melyre merőlegesen kerülnek kialakításra a parkoló helyek. A területen két-két oldalt 5-5 db parkolót terveznek kialakítani, melyek mérete 3m x 5m. A parkoló teljes felületen térkőburkolatot kap, a parkolóhelyek színes térkővel lesznek elválasztva.

Borítókép, forrás: Tokod Nagyközség Önkormányzata

Megosztás