Dorog

Őrizetben a dorogi rém

A rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását annak 31 éves férfinek, aki több bűncselekményt követett el az utóbbi időben Dorogon.

A „dorogi rémként” elhíresült L. Valentin már régóta rettegésben tartja a környéket, volt, hogy sétáló családokra, gyerekekre támadt, máskor tinilányokat fogdosott, meg akarta őket erőszakolni. Szemtanúk szerint sokszor késsel, baltával rohangált. A mostani áldozatát egy késsel sebesítette meg, melyet végignézett az áldozat várandós felesége és két kislányuk is. A férfi kórházba került a késelés után – derült ki a Tények riportjából.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság május 13-án, hétfőn délelőtt közölte, hogy nem az első bűntettét követte el a férfi szombaton délben, de ekkor már egy kés is előkerült, amivel megsebesítette vitapartnerét. A bántalmazott a karján sérült meg, később a mentők kórházba vitték őt. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indult ellene eljárás.

A tettes nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, ugyanis február 4-én egy kerítést rongált meg, akkor garázdaság vétsége miatt indult ellene eljárás. Tavaly is több büntetőeljárás indult ellene: kétrendbeli garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt. A nyomozók május 11-én őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Frissítés: A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta az elkövető letartóztatásának az elrendelését. Az indítvány alapján az Esztergomi Járásbíróság 2024. május 14-én az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság / Blikk / TV2 Tények / Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség
Borítókép: TV2 Tények