Hírek

Új bölcsődei épületrészt adtak át Piliscséven

Május 6-án, hétfőn szalagátvágással avatták fel a Piliscsévi Aranykapu Óvoda-Bölcsőde új épületrészét. A Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) mintegy 140 millió forintos támogatása révén duplájára növekedett a bölcsődei férőhelyek száma a piliscsévi intézményben.

Az átadóünnepségén az óvodások műsora után Kosztkáné Rokolya Bernadett polgármester asszony köszöntötte a meghívott vendégeket, köztük Erős Gábor országgyűlési képviselőt és Popovics Györgyöt, a vármegyei közgyűlés elnökét. Elsőként Erős Gábor szólalt fel, aki elmondta, hogy az a település, amely bölcsődéket épít, az egyben jövőt épít is, hiszen Magyarország minden településén fontos a gyermekek utánpótlása. Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a gyermekek a legtöbb idejüket bölcsődékben és óvodákban töltik, ezért fontos, hogy minél komfortosabb és élhetőbb környezet vegye őket körbe.

Kosztkáné Rokolya Bernadett beszédében elmondta, hogy a 3 éven aluli gyermekek számának folyamatosan emelkedése miatt volt szükséges a jelenlegi 14 férőhelyes bölcsőde bővítése. A mostani beruházás keretében egy új 14 férőhelyes csoportszoba került kialakításra a szükséges kiszolgáló helységekkel és a meglévő épület bővítésével. A polgármesterasszony hozzátette, hogy az önkormányzat saját forrásból tűzjelző rendszert, valamint energiatakarékos hőszivattyús rendszert is kiépített. Továbbá a projekt része volt még a tevékenységhez kapcsolódó eszközbeszerzés is.

Popovics György elmondta, hogy a TOP_PLUSZ-3.3.1-21-KO1-2022-00004-es számú „Bölcsődebővítés Piliscséven” című projektre 139 999 938 Ft támogatást ítéltek meg, melyet a piliscsévi önkormányzat 15 millió forint saját forrással egészített ki. A beruházást a vármegye cégével, a megyei területfejlesztési kft.-vel közös konzorciumban valósították meg. Popovics György kiemelte, hogy Komárom-Esztergom vármegyében a TOP és a TOP Plusz program keretében az elmúlt közel 10 évben összesen 11,5 milliárd forint jutott óvoda- és bölcsődefejlesztésre. Piliscsévre eddig összesen 320 millió forint támogatás érkezett.

Végül Hanzelik Gábor, a Hanzelik és Társai Építész Stúdió vezetője ismertette a beruházás részleteit, majd Kosztkáné Rokolya Bernadett, Popovics György, Erős Gábor és Pergel Lajos, a kivitelezést végző PELAPROJECT Kft. ügyvezetője közösen vágták át a nemzeti színű szalagot, ami után a résztvevők körbejárták az intézmény új épületrészét.