Hírek

Bíróság előtt felelhet az áruházi szarka

Felfüggesztett szabadságvesztést szabhatnak ki azzal a nővel szemben, aki egy áruházlánc esztergomi és két budapesti üzletéből négyszer lopott különböző termékeket.

A vádirat szerint .az elkövető egy áruházlánc esztergomi és két budapesti üzletéből négyszer lopott különböző termékeket 2022. április 10-én, 2022. április 20-án, 2022. május 18-án és 2022. május 19-én. A nő a termékeket a táskájába rejtette, és fizetés nélkül távozott az üzletekből, két esetben a biztonsági őr feltartóztatta.

Az esztergomi esetben a nő 2022. április 10-én az önkiszolgáló kasszasoron a bevásárló kosárból úgy tett a táskájába különböző kozmetikai termékeket, bizsu kiegészítőket, zöldségeket, édességet, mirelit árut, hogy azok vonalkódját nem húzta le és nem fizette ki, ezek együttes értéke: 77.329 Ft.  Az áruvédelmi kapu jelzése alapján a nőt az áruház biztonsági őrsége feltartóztatta. A lopási értékből 39.535 Ft megtérült, mivel a termékek egy része nem sérült, azonban 37.794 Ft összegű termék megsérült, így eladhatatlanná vált.

Az áruházlánc három üzlete sérelmére elkövetett lopás együttes elkövetési értéke: 504.924 Ft, ebből 96.044 Ft nem térült meg.

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb értékre folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a nővel szemben. A vádiratban végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőt a sértett kárának megtérítésére.

Az esztergomi lopás kapcsán készült felvétel:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség