Csolnok

Majálist rendeznek Csolnokon

Csolnok Község Önkormányzata és a Csolnoki Bányász Hagyományőrző Egyesület majálist szervez április 30. és május 1. között Bányamúzeumnál.

A tervezett program szerint április 30-án, kedden 18 órakor kezdődik a májusfa díszítése, majd zeneszóval történő felállítása. Ezután tábortüzet gyújtanak, ahol az ide látogatók szalonnát süthetnek. Gyermekek részére a sütögetéshez valókat az egyesület biztosítja.

Május 1-jén, szerdán reggel 6 órától zenés ébresztőt tartanak a településen. 9 órától gyermek programokkal, kézműves vásárral és ugrálóvárral várják az érdeklődőket. A helyszínen büfé és pecsenyés is lesz, továbbá borkóstolásra és fagylaltozásra is lesz lehetőség.

Délután megrendezik a hagyományos focitornát, melyre csapatok jelentkezését várják a csbheinfo@gmail.com címen, vagy a +36 70 315 4809-es telefonszámon. A torna után a FATE-ROCK kétórás koncertet ad a helyszínen, míg a Bányászmúzeum tárlata meghatározott időpontokban térítésmentesen lesz látogatható.

A hagyományokat követve a majálisra névre szólóan meghívják és megvendégelik a csolnoki óvodásokat és iskolásokat egy hot-doggal és üdítővel, továbbá az ugrálóvár egész napos ingyenes használatát is biztosítják a gyermekek számára.

Megosztás