Hírek

Újabb részletek a raliversenyen bekövetkezett balesetről

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság újabb részleteket közölt a 11. Esztergom-Nyerges Rallyn bekövetkezett halálos tömegszerencsétlenséggel kapcsolatban.

A 11. Esztergom-Nyerges Rally második versenynapján, 2024. március 24-én, vasárnap 12 óra 20 perc körüli időben a 1126-os számú úton Lábatlan és Bajót között a 6-os kilométerszelvényben az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé hajtott. A baleset a nézők elől elzárt területen következett be, az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett.

A baleset következtében három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, ketten életveszélyes, öten súlyos, egy fő könnyű sérüléseket szenvedett. A halálos áldozatok között gyermek nincs.

A rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja – halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

Forrás: police.hu
Fotók: dorogimedence.hu

Megosztás