Hírek

Megverte, majd kirabolta ivótársát Dömösön

Három és fél év fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki arcon ütötte, majd kirabolta ivótársát Dömösön.

A megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett 2023. július 16-án együtt italoztak a dömösi presszóban, majd elindultak a sértett otthona felé. Az úton a vádlott cigarettát kért a sértettől, aki maga mellett tolta kerékpárját. A sötét és néptelen úton a vádlott hirtelen arcul ütötte a sértettet, aki a kerékpárjával együtt elesett, és eleredt az orra vére. Ezután a támadó férfi a sértettől követelte a nála lévő két használt mobiltelefont. A sértett félelmében az összesen 70.000 Ft értékű két telefont átadta a támadónak, aki ezután még kétszer megütötte a sértettet, aki ismét a földre esett. A férfinek nyolc napon belül gyógyuló térdtáji sérülése keletkezett.

A vádlott mindkét telefont tovább adta. Az egyik telefont a nyomozó hatóság lefoglalta.

A vádlott ötször volt büntetve, vagyon elleni bűncselekmények – köztük rablás – miatt, legutóbb a bíróság 2018-ban összbüntetési ítéletével, mint különös visszaesőt 2 év 11 hónap börtönbüntetésre ítélte, melyből 2022. október 17-én szabadult.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság rablás bűntette miatt indult ügyben, előkészítő ülésen hozott ítéletet a férfivel szemben. A bíróság a vádlottat, mint többszörös visszaesőt 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, valamint kötelezte a sértettnek okozott kár megtérítésére. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék