Hírek

Évértékelő értekezletet tartottak a tűzoltók

A 2023-as év eredményeit értékelte a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március 18-án.

Az ünnepélyes keretek közt tartott évértékelő és feladat-meghatározó értekezlet keretein belül, a meghívott vendégek és a berendelt állomány előtt Sári Ákos tűzoltó ezredes, vármegyei igazgató értékelte a 2023-as évet. A vendégek közt a vármegye rendvédelmi- és társszerveinek vezetői és képviselői mellett, az elnöki asztalnál helyet foglalt a rendezvény elöljárójaként Mecsei Judit tűzoltó ezredes, a BM OKF ellenőrzésiszolgálat-vezetője, Dr. Kancz Csaba, főispán, a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal vezetője és Borsó Tibor, Komárom-Esztergom Vármegye közgyűlésének alelnöke is.

Sári Ákos tűzoltó ezredes előadásában az elmúlt év eredményeit szakterületek szintjén, statisztikai adatokat mellékelve értékelte. Előadásában a tűzoltósági, iparbiztonsági és polgári védelmi szakterületek éves adatainak értékelését követően, kitért a tűzmegelőzési munkában elért kiemelkedő eredményekre is. Az ezredes az év során pályázati úton megvalósuló fejlesztésekről és a vármegyében működő önkéntes és önkormányzati tűzoltóságokkal történő hatékony együttműködésről is beszélt. Ezt követően az előző év kiemelkedő tűzoltói beavatkozásai kapcsán köszönetét fejezte ki a beavatkozó állomány irányába, hogy mind Komárom-Esztergom, mind a vármegyehatáron kívüli segítségkérések esetén kiemelkedő szakmai színvonalon történt a káresemények felszámolása. Az igazgató hangsúlyozta, hogy a vármegyében létesülő üzemek kapcsán az iparbiztonsági és hatósági feladatok is megnövekedett számban jelentkeznek az elmúlt években, de a szakmai ismeretekkel kellőképp felvértezett hatósági állomány kellő felkészültséggel áll a helyzet elé. Az ezredes előadását követően a 2024-es évre nézve határozott meg feladatokat és irányokat vármegyei szervezet vezetői állományának.

Az évértékelő előadást követően Kancz Csaba, főispán megköszönte az egész éves együttműködést, külön kiemelve a vármegye területén végrehajtott és folyamatban lévő beruházásokban nyújtott iparbiztonsági és hatósági munka területét. 

A Főispán beszédét követően Mecsei Judit tűzoltó ezredes összefoglalta az igazgatóság 2023-as évének munkáját, hangsúlyozva az elért eredményeket, majd a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója nevében megköszönte a vármegyei állomány munkáját.  

Fotók: Varga Mihály Sebestyén tű. fhdgy.
Forrás: Katasztrófavédelem