Tát

Felkészítették a közbiztonsági referenseket

Március 12-én és 13-án tartották a közbiztonsági referensek felkészítését az almásfüzitői és táti gátőrházakban.

A referensek előadásokat hallhattak az önkormányzatok árvízi védekezési feladatairól, a várható hidrológiai helyzetről, valamint az állami védvonalak állapotáról, a vízügyi igazgatóság aktuális feladatairól. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság részéről Almásfüzitőn Molnár András szakaszmérnök, a Komárom-Almásfüzitői árvízvédelmi szakasz védelemvezető tartott előadást, míg Táton Tanainé Tóth Magdolna, az Esztergom-Táti árvízvédelmi szakasz védelemvezetője.

A felkészítés második ütemében az önkormányzatok árvízi veszélyhelyzet során végrehajtandó katasztrófavédelmi feladatairól kaptak átfogó képet a résztvevők. Sikrai Attila tű. alezredes polgári védelmi főfelügyelő kitért a lakosság riasztására, a tájékoztatás fontosságára, az erők-eszközök lebiztosítására a kitelepítés-kimenekítés, befogadás feladataira történő felkészülésre. 

A felkészítés utolsó részében a jelenlévők megtekintették a gátőrházak raktáraiban tárolt védekezési anyagokat, készleteket, valamint a gátak karbantartásához igénybe vett munkagépeket.

A felkészítés végén a vízügyi igazgatóság és a katasztrófavédelem munkatársai a felmerült kérdésekre adtak szakszerű válaszokat az önkormányzatokat képviselők számára.

Fotó: Sikrai Attila tű. alez., Békés Roland tű. alez. – Komárom-Esztergom VMKI
Forrás: Katasztrófavédelem

Megosztás