Dorog

Március 15-e alkalmából ünnepi megemlékezést tartottak Dorogon

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartottak Dorogon, a Petőfi téren.

A Himnusz eléneklése utána a Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium diákjai „Március 15. emlékére” című ünnepi műsorukban felidézték az 1848-49-es eseményeket. Felkészítő tanáruk Arany András volt. Dobon közreműködött Szabó Lőrinc.

A műsor után a forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtti tisztelgésként koszorúkat helyeztek el a Petőfi szobornál, majd a résztvevők közösen elénekelték a Szózatot.

Koszorút helyezett el Dorog Város Önkormányzata nevében dr. Tittmann János polgármester, Jászberényi Károly és Dankó Kristóf alpolgármesterek, Erős Gábor országgyűlési képviselő és a Fidesz nevében Nagy Attila, a dorogi német, roma, szlovák nemzetiségi önkormányzatok, Dorog város intézményei, Dorog Város Barátainak Egyesülete, Dorogi Ipartestület, Dorogi Nyugdíjas Egyesület, Városi Nyugdíjas Egyesület, Civilek a Fejlődő Városért Egyesület, Baumit Kft., Richter Gedeon Nyrt., Veolia Energia Magyarország Kft., Demokratikus Koalíció Dorogi Szervezete, MSZP városi szervezete.

Megosztás