Hírek

A Barátság Kör Egyesület 40. jubileumát ünnepelték

Negyvenedik évfordulóját ünnepelte a nyergesújfalui Barátság Kör Egyesület az Ady Endre Művelődési Központban március 9-én, szombaton.

Az eseményen Jurásek Balázs konferanszié üdvözölte a jelenlévőket, majd Reményi Károlyné köszöntője hangzott el. Ezt követően Sütő Péter, Nyergesújfalu alpolgármestere elismerő okleveleket adott át, ami után Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke mondta el beszéfét.

Popovics György így köszöntötte a közösséget és Reményi Károlyné elnököt: „A csaknem 150 tagot számláló klub színfoltja Nyergesújfalu közösségi életének, hiszen fennállásuk óta tevékenységük szélesedett és az kezdeti énekkar kiegészült a színjátszás a tánc és egyéb művészti ágakban való jártassággal. Öröm végig nézni a sok vidám és örömöt sugárzó arcon, ami bizonyítja, hogy aki lélekben nem öregszik az élete végéig aktív, hasznos tagja lehet korosztályának.

Az eseményen továbbá jelen volt Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke, Mihelik Magdolna, Nyergesújfalu polgármester és Troják Frigyes, az „Életet az éveknek” Országos Szövetség vármegyei elnöke is.

A beszédek után Lédergerber Ferencné szavalata, a Német Nemzetiségi Önkormányzat dalkörének előadása, a BKE Színjátszó Körének színdarabja, a Szenior Tánccsoport műsora, valamint a BKE negyven éves énekkarának előadása következett. Az eseményt Borbély Richárd operettműsora zárta, majd vendégül látták a jelenlévőket.

Háttér: a Barátság Kör Egyesület 1983-ban alakult, tagjai a közélet minden területén alkotnak. A német testvérvárosi kapcsolatokban ápolásában részt vesznek, intenzív kapcsolatot ápolnak Muzslával, kulturális köröket működtetnek, nemzetiségi hagyományokat őriznek, valamint bálokat, fürdőlátogatásokat, belföldi és külföldi utazásokat szerveznek, továbbá segítik a nyugdíjasok mindennapjait.

Fotók: Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat

Megosztás