Esztergom

Mankójával torolta meg a fejberúgást

Fejbe rúgta egy ittas férfi az esztergomi Rákóczi téren, nem tétlenkedett, fogta a mankóját és kétszer fejbe vágta vele a támadóját.

A megállapított tényállás szerint az ittas állapotban lévő két vádlott, valamint két másik személy 2024. január 3-án Esztergom területén lévő padoknál tartózkodtak. Az egyik vádlott két kézzel meglökte a mellette álló vétlen férfit, majd a padon ülő másik vádlottól kérdezgette, hogy hol van a cigarettája. Ezután odament ehhez a férfihoz, és nagy erővel fejbe rúgta.

Ezután a támadó férfi ismét többször megkérdezte a megrúgott férfit, hogy hol van a cigarettája. A megrúgott férfi a padról felkelt és az általa használt mankót a kezében fogva odalépett a mellette lévő padon ülő támadójához, és őt a mankóval két alkalommal, nagy erővel fejbe vágta. A mankóval megütött férfi felkelt a padról, átkarolta a mankós férfi derekát, majd ittasságuk miatt elestek. A két férfinek sérülése nem keletkezett.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság garázdaság vétsége miatt indult ügyben gyorsított eljárásban hozott ítéletet két férfivel szemben. A bíróság az I. rendű vádlottat 1 év – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre, míg a II. rendű vádlottat, mint visszaesőt 70 nap büntetés-végrehajtási intézetben végrehajtandó elzárásra ítélte. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, elkövetők és védők is tudomásul vették.

A cselekményről készült felvétel:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék